2016. július 30., szombat 14:25

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - A szocialisták ismét megpróbálják hitelteleníteni a kormány intézkedéseit – Reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára

        Bangóné Borbély Ildikó szavai teljesen hiteltelenek és megint próbálja láthatatlanná tenni a kormány eddigi teljesítményét, intézkedéseit. Úgy tűnik, hogy a szocialisták semmibe veszik azt a 208 ezer gyerekek, aki idén jogosult arra, hogy a nyári szünet hétköznapjain ingyen ebédet kapjon.
     A kormány ugyanis a tavalyi 3 milliárd forint helyett idén 5,3 milliárdot fordítanak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tavaszi, nyári, őszi és téli tanítási szünetekben - összesen hetven szünidei napon át - történő étkeztetésére. A tavalyi 440 forint helyett idén 570 forintra nőtt a napi támogatási összeg, amelyből így jobb minőségű étel készülhet a gyermekek számára. Ez az összeg jövőre tovább nő, összesen 6,7 milliárd forintot fog a kormány gyermekétkeztetésre fordítani.
     A Fidesz számára továbbra is a családok és a gyermekek állnak az első helyen, és a 2017-es költségvetésben továbbá 1,4 milliárdos pluszforrás lesz, amit akár a minőség további javítására és még több gyermek ellátására lehet fordítani.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.