2016. augusztus 4., csütörtök 18:44

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 4., csütörtök (OS) - A Hiteles Mozgalom ügyvezetője kéri, hogy a Legfőbb Ügyész kezdeményezzen jogegységi eljárást a Kúriánál egy devizahiteles ítélet kapcsán.

    "A kölcsön tőkeösszege nem volt vitatható - az megfelelt a 14.500.000 forint 2005. április 14-én érvényes deviza árfolyamon számított CHF értékének – ezt a türelmi időszak lejártát követően kellett a felpereseknek törlesztenie a szerződés szerint olyan módon, hogy a CHF-ben meghatározott tőkeösszeget el kellett osztani 250 egyenlő részre és ez az összeg, valamint a már addig is fizetett hiteldíj összege tette ki az ezt követő időszakra fizetendő törlesztőrészleteket."

Ez a számolási mód a Kúria egyik devizahiteles ítéletében szerepel. A Hiteles Mozgalom több levélben is kérte a Kúriától, hogy intézkedjen ennek a  képtelen, hibás számításnak a megváltoztatásáról. Mivel a Kúria válaszlevelében elzárkózott mindenféle eljárástól, a Hiteles Mozgalom ügyvezetője kéri, hogy a Legfőbb Ügyész kezdeményezzen jogegységi eljárást a Kúriánál.

A Kúria merev elzárkózása azért is érthetetlen, mivel nem is olyan rég a Bankszövetség kérésének Dr. Wellmann György, a Kúria egyik vezetője egy héten belül eleget tett.

További információ:
http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/feljelentes-kiegeszites---pje-kezdemenyezes.html

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.