2016. augusztus 9., kedd 10:53

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 9., kedd (OS) - Újra elégtelenre vizsgázik a parlagfű vizsgán a kormány -

    Az ország szinte minden táján virágzásnak indult a parlagfű, és hazánkban mintegy kétmillió ember szenved tőle. és sajnos az elcsalt parlagfű pénzek után a kormány újra elégtelenre vizsgázik a probléma kezeléséből. A környezetvédelmi és egyéb szakhatóságok kivéreztetése oda vezetett, hogy mára már eszköztelen, tehetetlen, ellenőrzésre képtelen a hatóság.  Az LMP az üres ígérgetések helyett haladéktalan lépéseket követel a kormánytól az allergén megbetegedések kiváltó okainak megszüntetésére és a megelőzést szolgáló szemlélet és tájhasználati módszerek elterjesztésére.

A kormány ismét tétlenül nézi az allergiát okozó pollenkoncentráció növekedését. A betakarított gabonafélék után a tarlóhántással nem kezelt földeken hektárszám jelenik meg a parlagfű szerte az országban, és az időjárás is kedvez elterjedésének az agrárterületeken kívül is.

Hazánkban mintegy kétmillió embernek okoz gyötrelmet a parlagfű. Az autoimmun megbetegedések számos okra vezethetőek vissza, ezek közül az egyik az allergén tünetekkel járó, a levegő pollenkoncentrációjára reagáló megbetegedés. Számos kellemetlen tünettel jelentkezik, sokaknak épp a nyaralás, pihenés időszakát tönkretéve. Megelőző intézkedésekkel el lehetne érni a kedvezőtlen hatások jelentős csökkentését. A kormány mégsem teszi meg még  a minimum lépéseket sem immár évek óta.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.