2016. augusztus 15., hétfő 15:41

Az SOS Gyermek Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 15., hétfő (OS) - Fóton összeült a szociális kerekasztal. Az önkormányzat képviseletében Bartos Sándor polgármester (Fidesz) és Merkwart Krisztián önkormányzati képviselő (Jobbik), valamint az egyházak képviselői és az SOS Gyermek Alapítvány képviselői vettek részt a tanácskozáson. Bartos Sándor polgármester (Fidesz) bevezetőjében elmondta, hogy nagy szükség van a városban a szociális munkatársak munkájára, annál is inkább, mivel az önkormányzathoz forduló "nélkülözők" ügyeinek elbírálása a szociális törvény bürokratikus volta miatt nehézkes és hosszadalmas.

    Ígéretet tett arra, hogy a törvény adta lehetőségek szerint minden segítséget meg fog adnia városban működő civil szervezetek, illetve alapítványok részére, majd átadta a szót a meghívott szervezeteknek.
     Elsőként Fodros István (SOS Gyermek Alapítvány) számolt be az alapítványuk munkájáról, amelyből a résztvevők megtudhatták, hogy nem csak Fótra, hanem az ország több pontjára is eljuttatják adományaikat a rászorulók részére. Hangsúlyozta, hogy egy gyors iskolai felmérés szerint közel 200 gyermek él mélyszegénységben, ami legkevesebb 200 családot érint. Munkájukat megkönnyítené, ha egy átfogó, a lakosság szociális helyzetét érintő felméréssel rendelkeznének, mert akkor minden rászoruló kaphatna az összegyűlt adományokból és kiszűrhető lenne a párhuzamosság.
     Kiadó: SOS Gyermek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.