2016. augusztus 15., hétfő 15:42

Az SOS Gyermek Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 15., hétfő (OS) - Fóton összeült a szociális kerekasztal.

    Az egyházak képviselői szintén hangsúlyozták a karitatív munka fontosságát. Elmondásuk szerint nagyon sok ember azért nem részesül az adományokból, mert szégyellik szegénységük mivoltát.
     Koncz János (SOS Gyermek Alapítvány) felvetette, hogy nagy szükség lenne egy központi elosztóhelyre és egy téli melegedőhelyiségre, amelyben mellékhelyiség és mosakodási lehetőség állna hajléktalanok, illetve rászorulók számára.    
     Bartos Sándor (Fidesz) a felvetésre elmondta, hogy az Önkormányzatnak jelenleg nincs ilyen, a célra megfelelő helyisége.
     Merkwart Krisztián (Jobbik) önkormányzati képviselő egyetértését fejezte ki, hogy igenis szükség van egy ilyen szociális helyiségre, majd kifejezte abbeli szándékát, hogy a képviselő-testületnek meg kell vizsgálnia egy szociális helyiségnek megfelelő konténer felállítását, amely könnyebbé tenné a szociálisan rászorulók helyzetét.
     Végezetül Bartos Sándor polgármester zárásként elmondta, hogy Fóton az első ízben összehívott szociális kerekasztal összehívását rendszeressé fogja tenni.
     Kiadó: SOS Gyermek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.