2016. augusztus 23., kedd 18:05

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 23., kedd (OS) - Nyíregyházi Tömbkórház-ügy: A Jobbik nem fogadja el a nyomozás megszüntetését

A Jobbik panasszal élt nyomozás a megszüntetése ellen, és ezekre az ellentmondásokra világított rá. Ezzel párhuzamosan Adorján Gusztávhoz (immár Nyíregyháza díszpolgárához) is eljuttattuk kérdéseinket. Az egyik válaszból kitűnik, hogy keletkeztek sugárveszélyes anyagok, melyet állítólag a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft.-hez szállítottak. Következő kérdésünk már így szólt: bizonyítja-e ezt valami?

A Jobbik azt kéri, hogy

– más, független szakértő hatóságot is rendeljenek ki az ellentmondások tisztázására,

– tisztázzák, a munkálatok lebonyolításával járó sorozatos jogsértések több bűncselekmény gyanúját is felvetik-e

– Petneházy Attila országgyűlési képviselő úr számára az elmúlt időszakbeli munkájában ne a fideszes pártérdekek, hanem a helyiek, a helyi kórház és szakszemélyzetének, betegeinek egészsége legyen az első

– a nyomozó hatóságok felső ráhatástól mentesen, panaszunknak helyt adva vizsgálják tovább az ügyet.

Nagy örömünkre az is kiderült, jelenleg nincs sugárzásveszély a kórház közvetlen területén. Azonban számtalan megengedhetetlen visszaélésre utaló jel van. A Jobbik nem hátrál meg az ügyben!

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, Béres Csaba, a Jobbik nyíregyházi önkormányzati képviselője
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom