2016. augusztus 25., csütörtök 13:26

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 25., csütörtök (OS) -

A nemnövekedés azt jelenti, hogy lemondunk a természet leigázásának az emberiséget fejlődési zsákutcába vezető igyekezetéről, s helyette inkább a természet részeként, azt a felesleges rombolástól megkímélve keressük méltó helyünket. A nemnövekedés azt jelenti, hogy életünkben komolyan vesszük, hogy csak egyetlen bolygónk van, és mohóságunkkal nem fogyaszthatjuk el más népek és a jövő nemzedékek boldogulásához szükséges javakat.

A jövő nemzedékek szószólója arra ösztönöz mindenkit, hogy kapcsolódjon be e jövőt szolgáló rendezvénysorozatba (http://nemnovekedes.net/?p=279), és ezzel járuljon hozzá a közgondolkodás megújításához, újszerű élet- és közösségi stratégiák kidolgozásához.

Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala