2016. augusztus 25., csütörtök 15:47

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 25., csütörtök (OS) - Új tantermekkel bővült az aranyosapáti iskola

    A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban támogatott újabb beruházást adtak át, így Aranyosapátiban is új tantermekben kezdődhet a tanév. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: "A fejlesztésből származó előnyök mindenki számára kézzelfoghatóvá válnak, a megfelelő körülményeknek köszönhetően emelkedő színvonalú oktatás megalapozhatja a gyerekek jövőjét, a térség felzárkózását."

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen létrejött beruházást az iskolások létszámának folyamatos bővülése indokolta, a fejlesztést megelőzően szükségtantermekben folyt a tanítás az oktatási intézményben. Az állam által finanszírozott hiánypótló beruházásnak köszönhetően a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Aranyosapáti Tagiskolája 3 tanteremmel és az ezekhez szükséges kiszolgáló helyiségekkel bővült. Az újonnan megépült épületrész közvetlenül a meglevő iskolaépület elé épült. A tantermeket bútorozva adták át az önkormányzat részére. A fejlesztés közel 113 millió forint költségvetési forrásból valósult meg, amelyhez az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.