2016. augusztus 27., szombat 16:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 27., szombat (OS) - Már a külhoni munkaerőt sem tudja megtartani Magyarország

        A Jobbik az elmúlt másfél évtized kormányai szegénységi bizonyítványának tartja, hogy míg az ezredfordulón tömegével áramlott hazánkba a szomszédos államokból érkező képzett magyar munkaerő, Magyarország szerepe mára kimerül egy tranzitországéban, ahol az állampolgárság megszerzése után könnyebben lehet nyugaton munkát vállalni.

A sajtóban több munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég beszámolói alapján megjelent átfogó írás visszaigazolja a Jobbik álláspontját. Miközben a kormány a munkaerő-piaci helyzet javulásáról beszél, a várt gazdasági növekedést egyre jobban fékezi a képzett munkaerő hiánya. A KSH adatai szerint az idei év első negyedében több mint 50 ezer állás maradt betöltetlenül, és a negatív tendencia a mérnökök, informatikusok és egészségügyi dolgozók után elérte a szakmunkások tömegét is.

A magyar exodus újabb szomorú fejezete, hogy míg a 2000-es évekig a magyarországi kivándorlást részben ellensúlyozta a külhoni magyarok beáramlása, az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt mára a külhoni magyarok is százezerével suhannak át az országon. A nemzetpolitikai szempontból eddig is káros folyamat tehát mostanra konkrét gazdasági válsággal fenyeget.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.