2016. augusztus 28., vasárnap 10:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 28., vasárnap (OS) - Európai újraegyesítés – reformjavaslatot visz Brüsszelbe az MSZP

    Mi, európai szocialisták sem szeretjük olyannak az Európai Uniót, mint amilyen most. Az EU jelen állapotában nem képes megválaszolni sem a kívülről, sem a belülről érkező, feszítő kihívásokat. Azonban míg Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti-populisták az Unió szétverésén dolgoznak, mi a felelős újraépítését, bölcs újraegyesítését akarjuk! Éppen ezért a Magyar Szocialista Párt egy átfogó, konkrét módosításokat tartalmazó uniós reformcsomagot készített, a vitairat tartalmát – amelyet a párt fórumai fognak végső formába önteni - a következő napokban fogjuk ismertetni az európai közösség vezetőivel.

Molnár Gyula, az MSZP újonnan megválasztott elnöke a héten Brüsszelbe látogat, hogy hivatalos tárgyaláson vegyen részt többek között az Európai Parlament elnökével, az Európai Bizottság több, fontos portfóliót irányító biztosával és a szociáldemokrata frakció meghatározó delegációvezetőivel. Értelmetlen szabadságharc és putyini forgatókönyv szerint végrehajtott destabilizáció helyett mi építeni akarunk, erős szövetségeinket még hatékonyabbá tenni: erről szól a 10+1 konkrét javaslatot megfogalmazó "European ReUnion" címet viselő, vagyis európai újraegyesítést szorgalmazó vitairatunk.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.