2016. augusztus 29., hétfő 10:57

A Társaság A Szabadságjogokért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 29., hétfő (OS) -

    A fenti okok mellett a népszavazáshoz kapcsolódó kampányt embertelennek is tartja a jogvédő szervezet. Álláspontjuk szerint: “A népszavazás annak a közel másfél éve kezdődött kampánynak, állami politikának a része, amely a menekülő emberekkel szembeni gyűlöletkeltésre, a kiszolgáltatott emberekkel vállalt szolidaritás felszámolására törekszik". Azt is kifejtik részletes állásfoglalásukban, hogy a Kormány gyűlöletkeltésével szemben az emberséges bánásmódot hangsúlyozó személet realista, tényeken alapuló válaszokat vár és kínál a menekültválság kezelésére. A világnak valóban megoldást kell találnia arra, hogy soha nem látott tömegek kénytelenek elhagyni az otthonukat. A megoldáskeresés ugyanakkor a gyűlöletkeltés és a szélsőségesek zajában lehetetlen.
A népszavazás tehát jogszerűtlen és embertelen, ám Magyarország egyik legfontosabb közügyéről szól.  Ezeket a megfontolásokat mérlegelve a TASZ javaslatot tesz a polgároknak, miként szóljanak bele a mai Magyarország egyik legfontosabb közügyébe.  “Az aktív állampolgárság, a polgárok véleményének fontossága ösztönözött minket arra, hogy részletesen kifejtett érveink alapján a részvételre és érvénytelen szavazásra buzdítsunk" - jegyezte meg Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója. “Várjuk a Kormány egyértelmű válaszát arra a kérdésre, hogy a szavazás eredménye alapján milyen döntést várnak az Országgyűléstől, illetve arról, hogy az adott döntésre miért van az Országgyűlésnek hatásköre" - tette még hozzá Kapronczay.

     Kiadó: Társaság A Szabadságjogokért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.