2016. augusztus 29., hétfő 15:34

A Pallas Athéné Alapítványok közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 29., hétfő (OS) -

    
     Tanévkezdés: 35 aktív pályázati kiírás a felsőoktatásban tanulóknak, kutatóknak

A Pallas Athéné Alapítványok a megalakulásuk óta eltelt két évben közel 3,6 milliárd forint értékben több mint 800 oktatási, kutatási, tudományos pályázatot támogattak. A 2016/2017-es tanévben is 35 aktív pályázati kiírás várja mindazon hallgatókat, kutatókat, doktoranduszokat és a tudományos munka iránt érdeklődő jelentkezőket, akik szeretnék tudásukat fejleszteni.

Az érdeklődő hazai és külhoni hallgatók, oktatók és intézmények a www.pallaspalyazat.hu oldalon, vagy az alapítványok honlapjain 35 aktív pályázati kiírás közül választhatnak. Az Alapítványok akár 2 millió forintig támogatják a PhD hallgatókat kutatásuk megvalósításában, külföldi tanulmányútjuk megszervezésében, valamint anyagi segítséget nyújtanak publikációk, könyvek megjelenésében is. Emellett maximum 5 millió forintig gazdasági, pénzügyi, innovációs témájú konferenciák megszervezésére is kérhető támogatás, valamint diákszervezeti, szakkollégiumi programok megvalósítására is. A pályázatok lehetőséget biztosítanak új tananyagok, tankönyvek elkészítéséhez valamint külföldi tankönyvek beszerzéséhez is.

Az Alapítványok működésük kezdete óta több mint 40 esetben támogatták a hazai és külhoni felsőoktatási intézményeket - 13 magyarországi és 6 külhoni intézményt - , összesen több mint 1 milliárd forint értékben. A támogatásokat jellemzően taneszközfejlesztésre, tanulmányi ösztöndíjak finanszírozására, valamint tanszékek projektjeinek támogatására fordították az intézmények.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.