2016. augusztus 29., hétfő 16:41

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 29., hétfő (OS) - A szocialisták nem becsülték és leépítették a szakképzést - Reagálás Kunhalmi Ágnes (MSZP) nyilatkozatára

    A szocialisták kormányzásuk alatt nem becsülték meg a szakmunkásokat, leépítették a szakképzést, és ezzel megduplázták a fiatalok munkanélküliségét. A polgári kormányzás óta kevesebb, mint felére csökkent a fiatalok munkanélkülisége és most pedig újabb lépést teszünk a fiatalok foglalkoztatásának növeléséért, kiszámíthatóbb jövőjéért. A szakképzés mostantól a munkaerőpiaci igényekhez igazodik, erősödik a gyakorlati képzés, támogatást kapnak a hiányszakmákat tanulók,  még több fiatal vehet részt duális képzésben és a szakképzést összehangolják a felsőoktatással is. Az állam ezentúl már két szakképesítés ingyenes megszerzését teszi lehetővé az iskolai rendszerű szakképzésben - akár korhatár nélkül esti tagozatos felnőttoktatásban. Mindezzel az a célunk, Magyarország legyen a legerősebb versenytárs a jól képzett szakemberekben, akik a munkaerőpiacon értékes végzettséggel, gyakorlattal rendelkeznek és itthon is tisztességesen meg tudnak élni a munkájukból.
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.