2016. szeptember 13., kedd 20:45

Az Energiapolitika 2000 Társulat közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 13., kedd (OS) - A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el - Az Energiapolitika 2000 Társulat alapítóinak nyilatkozata

    A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el

A Magyar Energetikai Társaság (MET) alapító tagjaiként többen meghívást kaptunk a társaság 25 éves fennállásának ünnepélyére. A közös ünneplésre hívó társaság vezetői/veteránjai e társaság alapításkori célkitűzéseivel szemben az energiaprivatizáció támogatásával elárulták a nemzeti energiapolitika eszméjét, félrevezették a közvéleményt, s mindezzel a külföldi privatizátorok kiszolgálóivá váltak: hozzájárultak a magyar energetika szétveréséhez. Ma rutinszerűen, a nagypolitikai átmentőkhöz hasonlóan, úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi; az aktuálpolitikához alkalmazkodva ők is nemzeti színben igyekeznek tetszelegni. Mi máig hűek maradtunk elveinkhez, ezért léptünk ki a MET-ből, s tettük a kötelességünket: védtük és szolgáljuk a nemzeti energetikát, 2000-től az Energiapolitika 2000 Társulat alapító tagjaiként. A meghívás elfogadása hamis összeborulás lenne, a MET felelősségét eltakarná, az önvizsgálatát késleltetné. Ehhez mi nem segédkezünk, bűnrészességet utólag sem vállalunk.

A MET alapításának és meghasonlásának dokumentumokkal alátámasztott hiteles leírása honlapunkon (www.enpol2000.hu) a nyilatkozat teljes szövegével együtt olvasható.

Az Energiapolitika 2000 Társulat MET-ből kilépett alapító tagjai:
Boczor István dr., Dibusz József, Járosi Márton dr., Rudolf Viktor, Szőnyi Zoltán

     Kiadó: Energiapolitika 2000 Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.