2016. szeptember 19., hétfő 15:42

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleménye (1.rész)
    Budapest, 2016. szeptember 19., hétfő (OS) - A Pallas Athéné Alapítványok elhatárolódnak minden olyan politikai célzatú támadástól, amely valótlan színben tünteti fel az alapítványok és tisztségviselőik munkáját. A Népszabadság lejárató cikksorozatában rendre személyiségi jogokat sért, mivel a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál dolgozó Vajda Zita, valamint családtagjai nem minősülnek közszereplőnek. A napilap cikkei azt sugallják, hogy nőként, pusztán többéves szakmai tapasztalattal és több diplomával nem lehet szakmailag érvényesülni.

A Népszabadság politikai lejárató kampányt indított a Pallas Athéné Alapítványok és igazgatóhelyettese, Vajda Zita ellen. Az újságíró elmúlt hetekben publikált cikkei túlmutatnak az újságírói szabadságon, és súlyosan sértik a magánélethez való jogot, továbbá az alapítványokat és Vajda Zitát hamis vádakkal illetik.

A Népszabadság folyamatosan és tudatosan elferdíti a számára rendelkezésre álló információkat. A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) és Geopolitikai Kutatóintézete szakmai alapokon működő, az oktatási és tudományos életet támogató szervezetek, amelynek munkatársai magas szakmai színvonalon folytatják munkájukat. Vajda Zitát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki igazgatóhelyettesnek és kutatónak. A Népszabadság cikkei tudatosan elhallgatják azt, hogy Vajda Zita többéves nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik, két gazdasági diplomát és négy nyelvvizsgát szerzett.
     Kiadó: Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány