2016. szeptember 21., szerda 15:36

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 21., szerda (OS) - Tanácskozás a menekültválságról a Közép-Európai Club Pannónia szeptember 20-i rendezvényén

    A Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület a tegnapi napon folytatta konferenciasorozatát, amelynek elsődleges célja, hogy az európai integrációt érintő legfontosabb témákkal foglalkozzék. A szeptember 20-i rendezvény témájául a szervezők a "kérdések kérdését" az európai menekültválság problematikáját választották. Bevezető előadásában dr. Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója három súlypontot képzett, ezek:
1/ Mi a helyzet jelenleg a világban?
2/ Mi a tétje az október 2-i népszavazásnak?
3/ Miért szükséges a népszavazás?
Ezután következett dr. Garaczi Imrének, a Pannon Egyetem egyetemi docensének korreferátuma "A menekültválság helyzete és kihatásai az európai fejlődésre" címmel, melyben az előadó tágabb összefüggésekben foglalkozott a kérdéskör geopolitikai, demográfiai, gazdasági, kulturális és társadalmi vetületeivel. A harmadik előadás a biztonságpolitikai kérdésekre koncentrált, amelyet Dr. Aradi Flórián kül - és biztonságpolitikai szakértőtől hallhatott a népes publikum. Az előadásokat a hallgatóság hozzászólásai és kérdései követték, amelyek moderátora Prof. Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese volt.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.