2016. szeptember 23., péntek 18:02

A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 23., péntek (OS) - Néhány nap múlva tartja bemutatkozó konferenciáját a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete.

    A 2016 tavaszán alakult, a történelem tanításával bármilyen szinten (általános iskolától az egyetemig) foglalkozó oktatókat tömörítő új egyesület (TSzE) tisztelettel hív minden érdeklődőt bemutatkozó konferenciájára. A rendezvény tématikáját egyfelől az egyesület alapvető célja, a történelemoktatási kérdések átpolitizáltságtól mentes, szakmai vizsgálata határozta meg. Ennek megfelelően az első szekcióban Nánay Mihály, a TSzE elnöke ismerteti majd a szervezet céljait, rövid- és hosszú távú terveit, ezután pedig a résztvevők érdekes előadásokat hallhatnak a történelemoktatás és a kapcsolódó tanárképzés új kihívásairól és aktuális problémáiról, valamint a 2016 nyaráig kiadott kísérleti tankönyvekről, sorrendben Maruzsa Zoltán (elnök, Oktatási Hivatal), Kaposi József (főigazgató, OFI) és Borhegyi Péter (vezetőszerkesztő, OFI) tolmácsolásában.

A konferencia második része a 2015-ben meghirdetett GULAG–GUPVI Emlékévhez kapcsolódik. A téma neves szakértői – Stark Tamás, Bognár Zalán, Bank Barbara, Szakály Sándor, Majorszki András – előadásaikban és egy korábbi Szovjetunióba hurcolt fogollyal folytatott beszélgetés során elevenítik majd fel a szovjet munkatáborok szörnyűségeit, a Vörös Hadsereg megszállásának tragikus következményeit.

Az Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár! A részvétel egyesületi tagok számára ingyenes.

Bővebb információ:
www.tortenelemoktatok.hu
info@tortenelemoktatok.h
     Kiadó: Történelemoktatók Szakmai Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.