2016. szeptember 24., szombat 15:31

A Magyar Nephrológiai Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 24., szombat (OS) - Új élet, új mosoly - Mesekönyv a vesebetegségről és a szervátültetésről

A Trappancs Egyesület kiadásában, a Nemzeti Vese Program szakmai támogatásával, Bartos Erika varázsceruzájával megjelent Lóci története. A mese valós hősök története alapján íródott, részletesen bemutatva a folyamatot egy betegség kezdetétől a sikeres veseátültetésig, amely egy új, minőségi élet lehetőségét nyújtja a kisfiúnak.
     A szervátültetés az orvostudomány egyik csodája. Amellett, hogy életmentő és életminőség-javító műtéti beavatkozás, egy örök, bíztató bizonyíték az emberiségnek, hogy az önzetlen szeretet jelen van a világunkban, életünk része. Testünk egyik darabjával új esélyt, új éltet, új mosolyt adhatunk egy másik embernek! A könyv célja, hogy támasza legyen a dialízisre szoruló, transzplantációra váró, vagy azon áteső gyerekeknek, szüleiknek, testvéreiknek, hogy magyarázatot adjon és megértessen. Lóci története segíthet elűzni a szorongásaikat, félelmeiket, és választ adhat a ki nem mondott kérdéseikre is. A könyv online változata: http://trappancs.hu/index.php/11-aktualis-hireink/250-uj-elet-uj-mosoly.html
     A könyv igazi összefogás eredménye, hiszen Bartos Erikát szakmailag az SE I.sz. Bókay Gyermekklinika, az SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika és a Nemzeti Vese Program támogatta. A kötet illusztrációit, a kiadó Trappancs Egyesület felkérésére, Bartos Erika készítette, aki díjazás nélkül vállalta a munkát annak érdekében, hogy a könyv megszülethessen.
Interjúszervezés: Feszt Tímea +36202771996

Kiadó: Magyar Nephrológiai Alapítvány