2016. szeptember 25., vasárnap 13:07

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 25., vasárnap (OS) - Az LMP törvénymódosítással segíti a kivándorolt magyar fiatalok hazatérését -

    Az egyre erősödő elvándorlási folyamatok mellett is vannak, akik úgy döntenek, hogy hazajönnek Magyarországra. Számuk bár még sajnos elenyésző, a magyar kormány igenis segíthetné a fiatalok hazatérését. Nem ez történik. Egyrészt nem is vesznek tudomást róluk. Varga Mihály nemrég kijelentette, hogy a magyar munkaerő problémáját európai vendégmunkásokkal kellene orvosolni, eszébe se jutott, hogy a magyar fiatalokat kellene hazahívni. Másrészt a bürokrácia komoly akadályokat állít a hazatérni szándékozók elé. Mintha a magyar állam egyenesen szívatni akarná a visszaköltözőket.

Az elmúlt időszakban több jelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogyan nehezítik meg a hatályos szabályok a visszatérni szándékozók társadalombiztosítási rendszerbe való visszailleszkedését, vagy például a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételét.

Az LMP törvénymódosítási javaslattal segítené a magyar fiatalok hazatérését, egyszerűsítve esetükben a biztosítási jogviszony visszaállítását. Továbbá felszólítjuk a kormányt, hogy változtasson a családi otthonteremtési kedvezmény igénylésének feltételein is. Aki haza akar jönni, őket tárt karokkal kell várni, és azonnal lehetővé tenni számukra a társadalombiztosítási rendszerbe való visszakapcsolódást, valamint a családi otthonteremtési kedvezmény igénylését.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP ifjúsági szakszóvivője


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.