2016. szeptember 26., hétfő 15:33

A Fidesz-frakció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 26., hétfő (OS) - Az ellenzék folytatja a magyarellenes és gazdaellenes földpolitikát - Reagálás Sallai R. Benedek (LMP), Gőgös Zoltán (MSZP) és Magyar Zoltán (Jobbik) sajtótájékoztatójára

A Földet a gazdáknak programmal azt is elértük, hogy a magyar föld magyar kézben maradjon annak ellenére, hogy az uniós szabályok miatt 2014 májusában lejárt a külföldiek földvásárlási moratóriuma. A program garantálta, hogy a magyar föld a helyben lakó magyar földműveseké legyen és külföldi spekulánsok ne juthassanak magyar földhöz, ahogy az pl. Romániában megtörtént, ahol már 40%-ra becsülik a külföldiek által felvásárolt földek arányát.  Nyilvános árverések útján minden harmadik magyar gazda - mintegy 30 ezer földműves – tudott földet vásárolni és ez szorosan hozzájárul ahhoz is, hogy a családi, kis és középbirtokok aránya jelentősen növekedjen a nagybirtokokkal szemben, a korábbi 50:50%-os arányról 80:20% arányra.  A gazdák tisztességes piaci áron a 2015-ös évi országos termőföld átlagárának közel a duplájáért vásárolták meg a földet.

Kiadó: Fidesz-frakció