2016. szeptember 29., csütörtök 15:12

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - A civil törvény átfogó módosítását követeli a Jobbik

    Azzal pedig, hogy a saját maga által létrehozandó alapítványok számára a kormány rövidebb ügyintézési határidőket ír elő, elismeri azt, amit a Jobbik már évek óta mond: a jelenleg működő magyarországi civil keretrendszer élhetetlen, ezer sebből vérzik, így sürgős változtatásért kiált. A kormány ezt belátva inkább menekülőutat nyit magának a csigalassúságú adminisztráció, a túlburjánzó bürokrácia és a többszörösen túlterhelt bírósági rendszer magyarországi civil szektort megnyomorító Bermuda-háromszögéből. Ezért már másodjára nyitja meg a civil törvényt csupán csak azért, hogy önmaga számára kedvező változtatásokat eszközöljön ahelyett, hogy egy széles körű egyeztetéseken alapuló új jogszabállyal megpróbálná orvosolni a szektort érintő problémákat.

A Jobbik tehát azt követeli, hogy e törvény toldozgatása helyett a kormány járja csak végig azt az utat, amin minden más magyarországi civil szervezetnek végig kell mennie akár csak a bejegyzéssel kapcsolatban is. Tapasztalja csak meg, hogy az őrült és értelmetlen bürokrácia, valamint a bíróságok lomhasága hogyan lehetetlenít el nemes szándékokat és kiváló kezdeményezéseket. Akkor talán végre hajlandóak lennének arra, hogy alapos társadalmi egyeztetést követően beterjesszék a civil törvény átfogó módosítását!
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.