2016. szeptember 29., csütörtök 15:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - Az EU ötödik leggyengébb tagállama vagyunk

    Magyarország gazdasága minden idők legrosszabb eredményét produkálta a Világgazdasági Fórum versenyképességi legfrissebb adatai szerint. Már az EU ötödik leggyengébb tagállama vagyunk, Ciprust, Szlovákiát, Horvátországot és Görögországot előzzük meg.

Mint azt a Kopint-Tárki összegzéséből kiderül, súlyos probléma a gazdaságpolitika kiszámíthatatlansága. De előkelő helyen áll az állami korrupció, a támogatások elosztása, amelynek során a haveri, kivételezett vállalkozások jelentős előnyt élveznek.

A jelentés a visszacsúszás okai között említi, hogy az oktatás színvonala messze elmarad a világ élvonalától, az adóterhek világszintű összehasonlításban is magasak. Magyarországot tömegével hagyja el a képzett munkaerő.

Ennyit tudott felmutatni az elmúlt 6 évben Matolcsy György vezérelte unortodox gazdaságpolitika. Magyarország szégyenpadra kerüléséért azonban Orbán Viktor egész kormánya és ezt a kormányt gátlástalanul kiszolgáló, támogató Fidesz-KDNP frakció a felelős.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.