2016. szeptember 29., csütörtök 17:16

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) -

A kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI elnevezésű kreatív történelmi tanulmányi versenyét a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára hirdeti meg, a megmérettetés teljes költségét a szervezet állja. A 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család – egy kivételes karrier a 17. században.
A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának, ezért fontos szerepet kapnak a modern infokommunikációs eszközök is az egyes feladatok megoldásában.
A csapatok nevezése szeptember 27-től október 24-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen.

Az alapítvány az első hatvan regisztrált kapcsolattartó tanár számára október 12-én és 13-án tanulmányi utat szervez Ausztriába, - az Esterházy családhoz kapcsolódó helyszínekre - Eisenstadtba és Fraknó várába.

A versenyről készült rövid videó az alábbi linken tekinthető meg.

További információ:
E-mail: info@estori.hu