2016. szeptember 29., csütörtök 17:16

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) -

    A kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI elnevezésű kreatív történelmi tanulmányi versenyét a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára hirdeti meg, a megmérettetés teljes költségét a szervezet állja. A 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család – egy kivételes karrier a 17. században.
A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának, ezért fontos szerepet kapnak a modern infokommunikációs eszközök is az egyes feladatok megoldásában.
A csapatok nevezése szeptember 27-től október 24-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen.

Az alapítvány az első hatvan regisztrált kapcsolattartó tanár számára október 12-én és 13-án tanulmányi utat szervez Ausztriába, - az Esterházy családhoz kapcsolódó helyszínekre - Eisenstadtba és Fraknó várába.

A versenyről készült rövid videó az alábbi linken tekinthető meg.

https://youtu.be/3BpYQfkuudI

További információ:
E-mail: info@estori.hu
Web: www.estori.hu
Facebook: https://www.facebook.com/estoriverseny
Instagram: https://www.instagram.com/estoriverseny/
Youtube: Estöri Verseny

     Kiadó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.