2016. október 7., péntek 10:28

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 7., péntek (OS) -

    Bizonyos műszaki részletekről természetesen voltak és vannak egyeztetések, de az egymástól független, elismert szakértői elemzések között évekre visszamenően egységes az álláspont arról, hogy a Nánási út vonala – számos műszaki ok és adottság miatt – igen nagy valószínűséggel nem alkalmas az emelkedő árvízszintekkel szemben szükséges gátrendszer elhelyezésére. Jávor Benedek szerint azonban ezeknél a szervezeteknél (többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Magyar Tudományos Akadémián és a vízügyi hatóságnál) kizárólag hozzá nem értők ülnek, míg az ő kezében ott a bölcsek köve. Jávor Benedek bátor ember. Az Európai Parlamentben ülő biológusként kérdőjelezi meg több tucat – a helyszínt, a körülményeket jól ismerő – magyar mérnök szakvéleményét. Strasbourgból, valódi felelősség nélkül persze semmi sem drága. Onnan nem látszik a Csillaghegyi-öblözetben élő 55.000 ember.
Határozottan visszautasítjuk azt a hazug sugalmazást is, mely szerint a Fővárosi Önkormányzat az árterületek lakóövezetté átminősítését támogatná. Az övezeti besoroláson, a terület beépíthetőségén sem a fővárosi, sem az érintett kerületi önkormányzat nem kíván változtatni, ám szó lehet változtatási tilalom előírásáról a sanda sugallatok kiküszöbölésére.
A Fővárosi Önkormányzatnak továbbra sem fűződik semmilyen érdeke egyik vagy másik nyomvonalhoz, kizárólag szakmai álláspontok figyelembevételével hozza meg végső döntését.

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.