2016. október 8., szombat 08:35

A Terrorelhárítási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 8., szombat (OS) - Tételesen cáfolja a Terrorelhárítási Központ (TEK) a nol.hu weboldalon 2016. október 6-án megjelent "Egy arab tulajdonú magyarországi GSM-boltban vásároltak SIM-kártyákat a terroristák"című közlés valótlan állításait.

        Nem igaz a Népszabadság állítása, mely szerint:
"A párizsi és a brüsszeli nyomozás során figyeltek fel a hatóságok néhány magyar telefonszámokról bonyolított gyanús beszélgetésre. Ez után kérték fel a magyar hatóságokat a nálunk vásárolt SIM-kártyákkal bonyolított beszélgetések feltérképezésére és a telefonokat Magyarországon használó iszlamista terroristák mozgásának rekonstruálására."
     Nem igaz a Népszabadság azon állítása sem, mely szerint:
"A TEK sem a hajléktalanról, sem a nevén lévő 200 ezer SIM-kártyáról nem tudott semmit, egészen addig, amíg a párizsi és a brüsszeli terrortámadások miatt Salah Abdeslam terrorszervezetének feltérképezésén dolgozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket."
     A fenti valótlan állításokkal szemben a valóság az, hogy a francia és a belga hatóságok eljárásaik során nem figyeltek fel magyar telefonszámokról bonyolított gyanús hívásokra, a jogsegélykérelemben nem hívták fel a magyar hatóságok figyelmét az egy személyhez köthető nagyszámú telefon előfizetésre. Salah Abdeslam Magyarországon használt belga telefonszámait, valamint a vele kapcsolatba kerülő terroristák által használt magyar telefonszámokat a TEK állapította meg. A magyar telefonszámok jelentős többsége egy természetes magyar személyhez, egy hajléktalan férfihez tartozott.
    
     Kiadó: Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.