2016. október 19., szerda 21:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

Dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ma méltó politikai kormányzás közepette történhet a megemlékezés. Az ünnepi alkalomból Dr. Czeglédi József elnök a Közép-Európai Pannónia Szenátora kitüntető oklevelet adott át tudományos személyiségnek, Dr. Kahler Frigyes jogásznak és Prof. Dr. M. Kiss Sándor történésznek. A most kitűntetett személyek több közös könyvet is megjelentettek közösen végzett kutatásaik eredményeképpen 1956 témájában.  A KEP elnöke bejelentette, hogy ugyancsak a KEP Szenátora lett Puchert János 56-os halálraítélt, a KEP tagja, aki betegsége miatt később veszi át a kitüntető oklevelet. Első előadóként Prof. Dr. M. Kiss Sándor történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos főigazgató-helyettese emelkedett szólásra "Az 56-os magyar forradalom történelemformáló hatása Európa jövőjére" című lényegre törő előadásával. Meggyőződése szerint 1956 a legfontosabb eseményünk a XX. században. A forradalmat azok csinálták, akik tudták, hogy miért teszik: a nép. Az érték határozza meg egy társadalom jövőjét: függetlenség, a tulajdonhoz és a hithez való viszony. Ezt a három dolgot akarták elvenni a néptől 1945 és 1956 között. Tulajdon és hit rehabilitációja – ez volt a nagy vívmány. Kötelességünk képviselni 1956-ot, a mi forradalmunkat.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület