2016. október 20., csütörtök 10:11

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 20., csütörtök (OS) - Óriási beégés a busztender megsemmisítése

    A 3-as metró állapota tarthatatlan. Nincs olyan, a metró jelenlegi állapotát ismerő szereplő, aki vitatná az azonnali metrófelújítás szükségességét. Magyarországot és Budapestet immáron 6 éve a Fidesz vezeti. Fideszes a kormány és a városvezetés is, ehhez képest hat éve nem történt semmi az ügyben. A 3-as metró felújításának idejére kiírt buszbeszerzési tendert most megsemmisítették, ezzel pedig ki tudja mennyi ideig húzódik tovább a város egyik legforgalmasabb közösségi közlekedési útvonalának felújítása.

A hírek szerint különféle fideszes érdekcsoportok marakodása áll a háttérben. Cikkek, hírek keringenek az érintettekről, hol Tarlós István főpolgármestert vagy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hol a Habony-Rogán párost emlegetik, akik miatt nem halad az ügy.
Végtelenül elszomorító, ha akár csak a fele igaz annak, hogy Fidesz-közeli emberek vitája miatt húzódik a napi 400,000 ember utazását kiszolgáló metróvonal felújítása.

Az sem számít, hogy épp melyik fideszes miatt nincs felújítás. A Fidesz felelős az ügy elhúzódásáért. A Fidesz felel azért, hogy arra is képtelenek, hogy 150 buszt beszerezzenek a felújítás idejére. Azért is, hogy 2017-ben Budapest úgy rendez vizes világbajnokságot, hogy nem jár majd a 3-as metró – a világbajnokság közelében futó metró –, és most, bő fél évvel korábban még a buszok sem biztosak.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.