2016. október 20., csütörtök 20:06

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2016. október 20., csütörtök (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztérium támogatásával október 18-19-én Balatonakarattyán megrendezte a XXV. Katonanemzedéki Találkozót, melynek fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter volt.
A találkozó előtt – 10. 17-én - megtartott nemzetközi napon a szövetség külföldi partnerszervezeteinek - Ausztriából, Romániából, Szlovákiából és Szlovéniából érkezett - képviselőivel zajlottak kétoldalú és plenáris tárgyalások, melyek az együttműködés folytatásának erősítését célozták.
A találkozó színes programokkal kezdődött, majd a Katonanemzedékek Emlékparkjában ünnepélyes koszorúzással folytatódott. A résztvevők között a BEOSZ tisztségviselői és tagszervezeteinek képviselői mellett a HM és MH vezetői, számos hivatásos és szerződéses katona és nem utolsó sorban a legfiatalabbak, a jövő generációja, a Ludovika és az Altiszti Akadémia növendékei voltak jelen. Az ünnepi megemlékezésen felszólalt dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, a rendezvény védnöke, aki a szövetség teljesítményének elismerése mellett tájékoztatást adott a Honvédség aktuális helyzetéről és a fejlődés lehetőségeiről. A Katonanemzedéki Találkozó résztvevői nyílt levélben fejezték ki szolidaritásukat a határon szolgálatot teljesítő katonákkal.
A találkozó 2. napján a jelenlévők megemlékeztek a Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójáról, majd katonaszakmai és a szociális és érdekvédelmi tevékenységet segítő kérdésekről szóló tájékoztatók hangzottak el.
     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.