2016. október 21., péntek 08:59

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 21., péntek (OS) -

Pataki Márton (Együtt): A Századvég feláldozza magát az olimpiai propagandáért

Az Együtt gyűjtést indít G. Fodor Gábor megsegítésére

A Budapest 2024 Zrt. az olimpia propagandakampánya részeként 10.000 példányban küldte szét a Századvég Nemzeti Érdek című lapjának különszámát. Mivel az Együtt közérdekű adatigénylése nyomán az derült ki, hogy csak a nyomdáért és a terjesztésért fizettek, a lap elkészítéséhez pedig semmilyen módon nem járultak hozza, ezért az Együtt G. Fodor Gábor főszerkesztő megsegítésére gyűjtést kezdeményez.

A Századvég Alapítvány kiadásában megjelenő "Nemzeti Érdek - a nemzetstratégiai gondolkodás lapja" új folyam 15-16. szám megjelöléssel a budapesti olimpia pályázattal kapcsolatos különszámot jelentetett meg. A színes, közel kétszáz oldalas kiadványt a Budapest 2024 Zrt. Fürjes Balázs, "az olimpiai pályázat vezetője" kísérőlevelével és a pályázat logóját tartalmazó kitűzővel együtt küldötte szét címzettek széles körének.

Az Együtt közérdekű adatkéréssel fordult a Budapest 2024 Zrt.-hez, annak kiderítése érdekében, hogy hány példányt, mennyi közpénzért vásároltak a Századvég Alapítványtól, továbbá mennyi támogatást adtak a lap elkészítéséhez és mennyit fizettek a lapban megjelent hirdetésekért.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja