2016. október 21., péntek 13:02

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 21., péntek (OS) -

    Ezt a kormány szakértői által kidolgozott, a végzettség nélküli iskolaelhagyók problémájának a kezelésére szolgáló cselekvési terv is megállapította, ami őszintén elemzi a kormány intézkedéseinek káros hatásait.

Szabó Szabolcs szerint olyan közoktatásra van szükség, amely mérsékli a családból hozott különbségeket, így segítve a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását. Olyan közoktatásra van szükség, ami nem kitaszítja a kisebb-nagyobb problémával küzdő gyerekeket, hanem érdemben segítséget nyújt nekik. Ezért javasolja az Együtt többek között az Erős kezdet program és a Befogadó iskola program bevezetését, mindenekelőtt pedig a tanköteles korhatár emelését.

Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy foglalkozzon végre érdemben azzal a súlyos problémával, amit legnagyobb részben saját maga okozott. Itt az ideje, hogy a kormány hallgasson a saját szakemberei által megfogalmazottakra, hallgasson az általunk kidolgozott, a közoktatás megújításáról szóló "Fehér könyv" cselekvési javaslataira. Hallgasson végre a józan észre, a józan középút hangjára!
Haladéktalanul emeljék vissza a tankötelezettségi korhatárt!

Szabó Szabolcs
az Együtt országgyűlési képviselője
a Kulturális Bizottság tagja

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.