2016. október 22., szombat 11:36

Az Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. október 22., szombat (OS) - Magyarország sportcélú fejlesztései és beruházásai mellett a Budapest 2024 pályázatról is tárgyalt dr. Szabó Tünde Japánban

        A két ország közti sportkapcsolatok alapja a folyamatos együttműködés az EMMI partnerszervezeteivel, a Testnevelési Egyetemmel és a MOB-bal, mely által a magyar sportolók, sportszakemberek csereprogramokon, szakmai konzultációkon, konferenciákon vehetnek részt.
     Szabó Tünde gratulációját fejezte ki, kollégájának a 2020-as Tokiói olimpia előkészületei kapcsán. A hátralévő időszak fejlesztéseihez, feladataihoz pedig további sok sikert kívánt. Hirokazu Matsuno támogatásáról biztosította hazánkat a Budapest 2024 pályázat kapcsán.
     Az államtitkár asszony találkozott Martine Reicherts igazgatóasszonnyal is, az Európai Bizottság Oktatási – és Kulturális Főigazgatóságának képviselőjével, akivel a "sportbéli jó kormányzás" elméletéről és gyakorlati lehetőségeiről folytatott megbeszélést. Egyetértettek abban, hogy bár a sport területén a sportszervezetek hagyományosan az államtól függetlenül jönnek létre, ugyanakkor működésük, feladataik ellátása elképzelhetetlen az állami hozzájárulások és beruházási támogatások nélkül. A megbeszélés során Szabó Tünde a Budapest 2024 pályázatról is konzultált az Igazgatóasszonnyal.

     Kiadó: Emmi - Sportért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.