2016. október 22., szombat 17:04

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2016. október 22., szombat (OS) - Lembergben is megemlékeztek 1956-ról.

        Dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa ma Lembergben, az 1956 forradalom tiszteletére rendezett emlékünnepségen mondott beszédet.
     Az Ungvári Magyar Főkonzulátus és a Lembergi Magyar Kulturális Szövetség által szervezett ünnepségen dr. Grezsa István 1956 történelmi jelentőségét méltatta. Szólt a forradalom kapcsán kialakult nemzeti összefogásról és helytállásról. Hangsúlyozta, hogy noha 1956 a nemzetünk meghatározó sorsfordulóinak egyike, a lelkünkben még nem találta meg az őt megillető, méltó helyet. A tíz évvel ezelőtti események, az 50 éves évforduló napjaiban kialakult méltatlan helyzet, a 2006-os emlékév meggyalázását jelentették. Most a forradalom kitörésének 60. évfordulója kapcsán új esélyünk van arra, hogy a világon e nap minden magyar ünnepe legyen - mondta dr. Grezsa István kormánybiztos.
     A lembergi megemlékezést koszorúzás és ünnepi koncert zárta.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.