2016. október 23., vasárnap 11:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 23., vasárnap (OS) - Orbán kiírta magát ’56 örökösei közül

    Orbán Viktor négy évvel ezelőtt, október 23-án arról beszélt: kormányfőként képes lesz "olyan Magyarországot ácsolni, ahová néhány év múlva visszajönnek a külföldön szerencsét próbáló fiatalok." Azt üzente nekik: "haza lehet ide jönni". Ehhez képest jól tudjuk, hogy – csak Orbán most idézett mondatai óta – soktízezer fiatal menekült el, mert a mai Magyarországon pusztán a tehetség és a szorgalom nem garantál előbbre jutást. Azért mentek el, mert ebben az illiberális államban csak az állhat meg a saját lábán, aki vagy a Fidesz vezetőinek rokona, vagy bizonyítja feltétlen lojalitását a hatalom gyakorlói iránt, nem kérdez vissza és nem gondolkodik, esetleg jól tud jógázni és ismeri a későbbi jegybankelnököt. Orbánék pontosan tudják, hogy ha ez a több mint félmillió tettre kész magyar fiatal nem ment volna el az országból, akkor már rég vasvillával kergették volna el őket a bársonyszékekből.

Orbánéknak tökéletes, ha nem a Kossuth téren robbannak fel a társadalmi feszültségek. Ha a Trafalgar tériek inkább milliárdszám küldik haza a pénzt; az is csak a magyar gazdaságot segíti.

Sajátos, hogy a Fidesz épp a Nyugatnak, épp a befogadó Európának köszönheti, hogy a szotyialista kormányfő eddig még megúszta a populista államhatalom szilánkos összeroppanását. Ez egy szokatlan helyzet, de nem tart örökké.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.