2016. október 24., hétfő 14:56

A Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. október 24., hétfő (OS) - 1986. október 22-én hunyt el egyik legnagyobb magyar büszkeségünk, Dr. Szent-Györgyi Albert világhírű tudós, aki többek között, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen C vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért nyerte el a legrangosabb kitüntetést, az orvosi Nobel-díjat. Vajon gondolta volna akkoriban az idős mester, hogy harminc évvel halála után még mindig nem fogadtuk meg a tanácsait?

    A Nobel díj kihirdetésénél, Szeged városa, az egyetem és az egész ország ünnepelte a közkedvelt professzort. A C-vitamin felfedezésével megnyitotta az utat egy sokkal egészségesebb jövő előtt!
Többször felhívta a figyelmet arra, hogy a C-vitamin olyan alapvető, nélkülözhetetlen élelmiszer, amelynek az étkezőasztal kellős közepén kellene helyet foglalnia! Azt is megjegyezte, hogy a C-vitamint az élelmiszerboltokban kellene árusítani, kilógrammos kiszerelésben, a só, liszt és cukor mellett! Az általa abszolút minimumként meghatározott javasolt napi adag 1000 mg. Ő maga, napi 8 grammal, azaz 8.000 milligrammal egészítette ki étrendjét. Összehasonlításképpen napjainkban még mindig a hivatalosan megállapított (RDA) által javasolt mennyiség van a köztudatban. Abszolút hatástalan mennyiség: 80 mg C-vitamin/nap.
Miután egészségügyi mutatóinkkal nem dicsekedhetünk, igencsak eljött az ideje, hogy kicsit használjuk a józan eszünket, és érvénybe léptessük Nobel-díjas tudósunk intelmeit!

Dr. Lenkei Gábor
elnök
www.drlenkei.org
mobil:20/551-2066
     Kiadó: Jog az Egészséghez Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.