2016. október 24., hétfő 19:20

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 24., hétfő (OS) - A szabadság törékeny európai érték, amelyet ma is, holnap is, és a jövőben is meg kell védeni.

Az erőszakos szövetkezetekbe tömörítés után összeomlott a termelés és a kereskedelem, a parasztoktól erőszakkal vették el a termést. Ez az erőszak számtalan emberi tragédiához vezetett – fogalmazott Fazekas Sándor. A minisztérium falán, az árkádok alatt a golyónyomokat fémbe öntötte az utókor, hogy ne feledjük: fegyvertelen százak lelték halálukat a kommunista diktatúra sortüze által. Gyermekek, ifjak, felnőttek és öregek.  A szabadság törékeny európai érték, amelyet ma is, holnap is, és a jövőben is meg kell védeni, hogy magyar ország maradhassunk – fogalmazott Fazekas Sándor, aki az ünnepi beszéd után 56, hivatásukat példásan ellátó személynek adott át kitüntetést.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium