2016. október 25., kedd 10:16

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 25., kedd (OS) - Szanyi Tibor: "Az EU tervezett demokratikus alapjogi ellenőrző-mechanizmusa végre hathatós választ adhat az Orbán-kormány cinikus jogi trükkjeire is"

    Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője írásban rögzítette álláspontját a demokrácia, a jogállam és az alapjogok tagállami érvényesülését és betartatását célzó új uniós mechanizmusról szóló jelentés európai parlamenti vitájához kapcsolódóan.

Mielőbbi érdemi döntést sürgetve emlékeztetett rá, hogy az Unió intézményei már a Juncker-Bizottság megalakulásakor tett ígérete óta adósak az európai demokratikus normákat megsértő tagállami kormányokkal szembeni hatékony fellépés jogalapjának és módjának megteremtésével.

"Ideje véget vetni annak a közös uniós frusztrációnak, amely sajnos éppen a magyar rezsimmel szembeni tehetetlenségben mutatkozik meg a legmarkánsabban, hiszen az Orbán-kormány sorozatos jogsértéseit, az európai normákat és saját polgárai alapvető jogait egyaránt semmibe vevő intézkedéseit – megfelelő mechanizmus, illetve alkalmasint politikai eltökéltség híján – az EU mindmáig képtelen megakadályozni és szankcionálni" – fejtette ki a szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.