2016. október 25., kedd 10:17

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 25., kedd (OS) - Szanyi Tibor: "Az EU tervezett demokratikus alapjogi ellenőrző-mechanizmusa végre hathatós választ adhat az Orbán-kormány cinikus jogi trükkjeire is"

    "Éppen ezért már az EP mostani előkészítő jelentése kapcsán is azt szorgalmaztam, hogy az új mechanizmust létrehozó európai jogszabály adjon majd hathatós választ az Orbán-rezsim cinikus jogi trükközéseire is. Konkrétan: kezelje az olyan helyzeteket, ahol az adott kormányzat a jelentős parlamenti többségével visszaélve a jogsértések elleplezését, vagy utólagos legalizálását célzó jogszabály-, sőt alaptörvény-módosításokat fogadtat el" - tette hozzá.

A téma kapcsán Szanyi Tibor emlékeztetett rá, hogy egy másik hasonló kihívás is áll az uniós jogszabályalkotók előtt: "az EU-nak a jelenleginél sokkal hatásosabb jogi eszközökre volna szüksége a rendszerszerű tagállami kormányzati korrupció elleni fellépésben is; sajnálatos módon Orbánia a korrupcióban és annak államhatalmi gyakorlásában is "élen jár", számos szégyenletes példával szolgál".

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.