2016. október 27., csütörtök 12:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. október 27., csütörtök (OS) - DK: Ha egy újságíró leírja az igazságot, feljelentik – Vlagyimir Putyin büszke lehet Orbánra

    A Magyar Nemzeti Bank üzleti titok megsértése miatt tett feljelentést a Figyelő cikke miatt. A lap újságíróját azért hallgatták ki a rendőrségen, mert le merte írni, hogy illusztris társaság kezébe kerülhet az MKB Bank, amelyben ott van a Fidesz egyik oligarchája is.

Törökország és Oroszország már nem sokáig teljesít jobban hazánknál az illiberális "demokrácia" terén. Nálunk a hatalom még "csak" szerkesztőségeket ver szét (Origo), TV-ket vásárol fel (TV2), lapokat szüntet meg (Népszabadság) és újabban újságírókat fenyeget az igazságszolgáltatást felhasználva. Oroszországban nem megy ritkaságszámba az sem, hogy bebörtönzik vagy megöletik az újságírókat, így a hatalom örökös birtoklásának ösvénye már ki van jelölve fényes tekintetű vezetőnk előtt.

A Demokratikus Koalíció szerint Vlagyimir Putyin büszke lehet egyetlen európai tanítványára, Orbán Viktorra. A DK szerint mindig az önkény és a pártállami működés jellemzője, ha azért hurcolnak meg újságírókat, mert le merték írni az igazságot. A DK a Putyin előtt térdelő magyar jobboldallal szemben független, európai és demokratikus Magyarországot szeretne létrehozni, ahol nem az igazság, hanem a hazugság jár következményekkel. A DK országgyűlési képviselői továbbra is bojkottálni fogják az orbáni önkény parlamentjét; nem fogunk úgy tenni, mintha Magyarországon még demokrácia lenne.

Vadai Ágnes, alelnök

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.