2016. november 3., csütörtök 08:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 3., csütörtök (OS) -

Együtt: Az MNB-alapítványok hozzák nyilvánosságra felügyelőbizottsági tagjaik díjazását!
Miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványai elutasították felügyelőbizottsági tagjaik díjazásának kiadását, Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult. A NAIH felszólította a jegybankot, hogy adja ki az adatokat. Az Együtt elvárja az MNB-alapítványoktól, hogy tegyenek eleget a felszólításnak, amennyiben ezt nem teszik meg, az Együtt perre viszi az ügyet.
Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője kikérte az MNB Pallas Athéné alapítványaitól a felügyelőbizottsági tagjaik tiszteletdíját személyenként. Ezeket azonban nem adták ki. A tiszteletdíjakkal kapcsolatos kérdést például azzal hárították el, hogy az Alapítvány több vezető tisztségviselője adományként felajánlja díját jótékony célokra. Mint ismert Polt Péter felesége, Dr. Polt-Palásthy Marianna is felügyelőbizottsági tag a Magyar Nemzeti Bank PADMA és PADS alapítványánál.
Ferjanicsics László ezután a NAIH-hoz fordult, hogy állapítsa meg: az MNB-alapítványoknak ki kell adniuk, mekkora tiszteletdíjat kapnak a felügyelőbizottsági tagjaik. Most a NAIH kimondta, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hozni.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja