2016. november 14., hétfő 13:51

A Budapesti Politechnikum Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. november 14., hétfő (OS) - A Közgazdasági Politechnikum Európai Emlékezet projektje az Európa a Polgárokért program támogatásával

    2016. október 10-én kezdődött a Budapesti Politechnikum Alapítvány fenntartásában működő Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium 18 hónapos Building Democratic Europe Together (Építsük együtt a demokratikus Európát) projektje, melyet 4 másik ország civil szervezeteivel - Jugend- & Kulturprojekt e.V. (Németország), Youthnet Hellas (Görögország), INBIE - Fundacja Instytut Badan i Innowacji w Edukacji (Lengyelország) és A.D.E.L. - Association for Development, Education and Labour (Szlovákia) – közösen valósít meg.

Az Európai Bizottság által finanszírozott projekt célja, hogy fiatalok bevonásával feldolgozza (videó interjúk, kérdőívek, kiállítások) és a következő rendezvényeken (konferenciák, kerekasztal beszélgetések, történelmi emlékhelyek és múzeumok meglátogatása, kulturális programok stb.) bemutassa a civil társadalom hozzájárulását a diktatúra bukásához és a demokráciába való átmenethez:
1. Németország, Drezda (2017. február) - az evangélikus egyház által támogatott civil megmozdulások az NDK-ban;
2. Lengyelország, Czestochowa (2017. június) – a Szolidaritás szakszervezeti mozgalom;
3. Görögország, Athén (2017. november) - egyetemi demonstrációk, sztrájkok;
4. Magyarország, Budapest (2018. március) – harc a sajtószabadságért, szamizdat + a katolikus egyház által támogatott civil megmozdulások Szlovákiában.

     Kiadó: Budapesti Politechnikum Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.