2016. november 16., szerda 17:48

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. november 16., szerda (OS) - Közös felelősség a diákság érdekeinek képviselete.

    A Nemzeti Ifjúsági Tanács egyeztetést kezdeményezett az érintett felekkel az Országos Diákparlament Somogy megyei fordulója kapcsán kialakult helyzet tisztázásának érdekében.
A NIT, mint független, a hazai fiatalok érdekeit képviselő ernyőszervezet, aki megfigyelőként a legtöbb megyei fordulón jelen van, felajánlotta segítségét a Szakmai Előkészítő Bizottság számára abban, hogy mediátorként részt vegyen a helyzet tisztázásában, mivel ezek a történések is megerősítettek minket abban, hogy szükség van egy olyan közvetítő fél jelenlétére, amely birtokában van a szükséges kompetenciáknak, és napi szinten van jelen a korosztály életében.  
Úgy látjuk, hogy a sajtóban megjelent hírek beárnyékolják annak a lehetőségét, hogy működőképes legyen az a fórum, ahol a diákok kifejthetik a véleményüket az őket érintő kérdésekben, képviselhetik érdekeiket, és megoldási javaslatokat dolgozhatnak ki az általuk problémásnak tartott ügyekben.
Bár sok, a Köznevelési Kerekasztalon – amelyen szervezetünk képviseli a diákság érdekeit – általunk javasolt pontban még nem történt változás, és vannak fejlesztendő területek, úgy látjuk, hogy továbbra is szükség van a szakmai párbeszédre, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok társadalmi szerepvállalása, közösségi részvétele, érdekképviseleti lehetőségei fejlődjenek, mivel mindez nagyban hozzájárulhat a generáció demokratikus attitűdjének formálásához.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.