2016. november 21., hétfő 15:48

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2016. november 21., hétfő (OS) - A gyermekek jogainak világnapja.

Az ENSZ közgyűlése 1959.november 20-án fogadta el a Gyermekek Jogairól szóló nyilatkozatot. Azóta november 20-a a gyermekek jogainak világnapja. A nyilatkozat célja, hogy a gyermekek gondtalanul, örömökben gazdagon éljék meg gyermekkorukat.

Mint minden vallás, így a Szcientológia vallás is elengedhetetlennek tartja az emberi jogok betartását, minden korosztály, minden ember számára.

A gyermekek jogainak érvényesítése még nagyobb felelősséget ró ránk, felnőttekre. Egyrészt azért, mert a kiegyensúlyozott, boldog gyermekekből válnak olyan felnőttek, akik biztonságos, élhető környezetet hoznak létre, míg a jogfosztott, lelkileg megnyomorított gyerekek jogtalan, lelketlen társadalmakat fognak megalapozni.

Másrészt a gyerekek nem tudnak kiállni jogaikért, ezért segítenünk kell őket, hogy minél boldogabban éljék meg ifjonti éveiket. Ez mindannyiunk érdeke.

L. Ron Hubbard a Szcientológia vallás alapítója Az út a boldogsághoz című erkölcsi útmutatójában ezt úgy fogalmazta meg, hogy "A boldogsághoz vezető út mentén ott a gyerekek szeretete és segítése a csecsemőkortól a felnőttkor küszöbéig."

Ennek alapján a Szcientológia vallás arra ösztönöz mindenkit, hogy fokozott figyelemmel legyünk a gyermekek iránt – az év minden napján – és szólaljunk fel mindenfajta ellenük irányuló jogsértéssel szemben.

Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet