2016. november 23., szerda 14:35

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 23., szerda (OS) - A fiatalok boldogulási esélyeiről 1956 tükrében – a KEP Fórumon

    Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásával 2016. november 22-én délután került megrendezésre a fiatalok boldogulási esélyeit 1956 tükrében vizsgáló ifjúsági kerekasztal fórum. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán rendezett eseményen többek között Dr. Szalók Csilla, a BGE Turizmus Intézeti Tanszékének intézetvezetője, a rendezvény levezető elnöke, moderátora, Dr. Czeglédi József, a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) elnöke, a forradalom résztvevője, Dr. Tóth Eszter Zsófia, a VERITAS Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa, Dr. Marossy Endre, hadtörténész, címzetes főiskolai docens, Dr. Garaczi Imre, a Társadalomtudományi folyóirat főszerkesztője, valamint Dr. Remenyik Bulcsú, a KEP titkára tartottak színvonalas előadást.
A rendezvény közel 100 fős közönsége nagy érdeklődéssel kísérte a prezentációkat, melyek olyan kérdéseket taglaltak, mint: "Hogyan él 1956 szellemisége a mai fiatalság körében", "1956 – Fiadnak hagyd örökül", "A veszprémi egyetemisták sorsa az 1956-os események tükrében", "1956, mint turisztikai termék" és "A fiatalok esélyei a munkaerőpiacon" (a BGE felmérései alapján). A KEP elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az egyesület a 60-dik évforduló kapcsán idén már többször foglalkozott az 56-os forradalom témájával.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.