2016. november 24., csütörtök 13:11

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2016. november 24., csütörtök (OS) - Liberálisok: ne szűkítsék tovább a filmszakma szabadságát!

    A filmfinanszírozásban a Magyar Nemzeti Filmalap vezetőjeként eddig is óriási befolyással rendelkező Andy Vajna a filmtörvény módosításával gyakorlatilag teljes vétójogot kapna.

A Liberálisok minimum aggályosnak tartják, hogy innentől kezdve csak a filmalap és Andy Vajna dönthet majd arról, hogy egy készülő film használati jogot kaphat-e egy forgatási helyszínhez vagy sem. A meghozott döntéssel szemben az érintettek nem élhetnek fellebbezéssel, világos tehát, hogy Vajnáék azt a projektet gáncsolhatják el, amelyiket akarják.

Köztudomású, hogy Andy Vajna lényegében önhatalmúlag dönt arról, hogy adóforintjainkból ki készíthet filmet ma Magyarországon és ki nem: az új törvénynek köszönhetően a kaszinócsászár azonban lényegében megkerülhetetlenné válik, ami különösen aggasztó annak tekintetében, hogy már eddig is számos kiváló magyar rendezőnek meggyűlt a baja a Vajna-féle filmtámogatási rendszerrel.

A Liberálisok úgy vélik, hogy Andy Vajna már így is bőven elegendő befolyással bír, szükségtelen, hogy még tovább növeljék hatalmát a filmfinanszírozás terén.

Sermer Ádám, elnök, LiFT - Liberális Fiatalok Társasága

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.