2016. november 24., csütörtök 19:26

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2016. november 24., csütörtök (OS) - Helyesen járt el a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a haszonbérleti szerződések megkötésekor:Újabb jogerős pert nyert ma a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Kúria hatályában fenntartotta a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét arra vonatkozóan, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság nem sértett jogszabályt a korábban már hírül adott, három vitatott haszonbérleti szerződés megkötésekor.

    A Kúria, mint felülvizsgálati bíróság megállapította, hogy a bírói fórumok egységesek abban a tekintetben, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság jogszerűen és szabályosan járt el a haszonbérleti szerződés megkötésére irányuló pályázati eljárás során, nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt és a megkötött haszonbérleti szerződés nem ütközik jó erkölcsbe.
2014 decemberében több - a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban - nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes haszonbérlő ellen a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.
Tekintettel arra, hogy a Kúria döntése ellen jogorvoslati lehetőség nincs, az ügyben a pereskedés vélhetőleg befejeződött.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.