2016. november 28., hétfő 13:38

JAVÍTÁS - OS - A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2016. november 28., hétfő (OS) - Gyurcsányékat soha nem érdekelte, lesz-e elég háziorvos és gyermekorvos - Reagálás László Imre (DK) nyilatkozatára - javított

    A Gyurcsány-kormányt valójában soha nem érdekelte, hogy lesz-e megfelelő háziorvosi és gyermekorvosi ellátás a magyar településeken. Kormányzásuk alatt folyamatosan kivonták a pénzt az egészségügyből, csökkentették a háziorvosi praxisok állami támogatását. A kisujjukat sem mozdították azért, hogy az elöregedő háziorvosok és gyermekorvosok utánpótlását biztosítsák, ezzel pedig veszélybe sodorták az alapellátás biztonságát.
A polgári kormány 2010 óta folyamatosan pótolja a pénzt az egészségügybe, az alapellátás támogatását is már 50%-kal növelte. A betöltetlen háziorvosi és gyermekorvosi praxisok betöltésére ösztöndíjprogramot, letelepedési és praxisvásárlási támogatást biztosítunk, a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak idén 10 milliárd forint - praxisonként havi 130 ezer forint - plusztámogatást nyújtunk. Emellett fejlesztési program indul az alapellátásban, és jelentősen nő a népegészségügyi programok finanszírozása is, hogy még több szűrővizsgálatot végezhessenek el. Az önkormányzatoknak lehetőséget adtunk arra is, hogy a háziorvosok helyi iparűzési adóját elengedjék. 2017-ben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott költségvetésben.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.