2016. november 29., kedd 17:07

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2016. november 29., kedd (OS) - A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra – Reagálás Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére

    A kormánypártok üdvözlik Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését a nyugdíjasokat támogató újabb intézkedésekről. A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, szemben a baloldal kormányzásával, amikor a nyugdíjasokat sorozatos megszorítások érték. A szocialisták elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, sőt, hagyták a nyugdíjukat elértéktelenedni is. Még a gáz árát is háromszorosára, az élelmiszerek áfáját pedig duplájára emelték.
A polgári kormány megbecsüli az időseket. Az elmúlt években a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, és a tartósan alacsony inflációnak köszönhetően a vásárlóerejük 8,6 százalékkal javult – ez több mint egy havi nyugdíj összege.  A bérmegállapodásban foglalt jelentős emelések lehetőséget adnak arra, hogy a nyugdíjak jövőre az eredetileg tervezettnél jobban növekedjenek. Az 1,6 százalékos emeléssel egy átlagnyugdíj havi újabb 2 ezer, azaz évi közel 24 ezer forinttal emelkedik jövőre. A legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentése is leginkább a nyugdíjasok megélhetését segíti; a friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentésével az idősek januártól további több tízezer forintot spórolhatnak meg.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.