2016. november 29., kedd 18:02

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 29., kedd (OS) - Soltész Miklós: A Jobbik javaslata felelőtlen és komolytalan

    A Jobbik a szocialistákkal közösen nem szavazta meg az úgynevezett "Nők 40" programot 2010-ben, így nem támogatták a családokat, nem támogatták azokat a nőket, akik dolgoztak és gyermeket is neveltek - mondta Soltész Miklós a KDNP vezérszónoka, az Országgyűlésben a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáról rendezett politikai vitanapon. Az államtitkár elmondta, hogy a Jobbik ezzel az anyák helytállását sem ismeri el, hiszen a "Nők 40" sokkal inkább családpolitikai intézkedés, mint nyugdíjpolitikai. Soltész Miklós elmondta, ezért is komolytalan a magát nemzetinek mondó párt mostani javaslata, hiszen korábban nem szavazták meg azt az intézkedést, aminek köszönhetően mára 180 ezer nő tudott nyugdíjba menni, a Jobbik velük nem törődött volna. Másfelől viszont felelőtlen is a javaslatuk, mert nem ismerik a gazdasági hatását, fogalmazott a vezérszónoki felszólalás során a politikus.
Elmondta, a szocialista-liberális kormányok nyolc évig rombolták a nyugdíjrendszert, 2010-ben az összeomlás szélen állt a nyugdíjkassza, az egekben volt az államadósság. Ha a kötelező magánnyugdíj intézménye fennmaradt volna, akkor 2016-ban már 520 milliárd forint hiányzott volna a nyugdíjrendszerből. A szocialisták a nyugdíjak értékállóságát sem tudták megőrizni, a nyugdíjemelést is csak az ország eladósításából tudták finanszírozni.
     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.