2016. november 29., kedd 18:38

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 29., kedd (OS) - Támogatási lehetőség a zöldhulladékok égetésének visszaszorítására

    Gyakran tisztább a nagyobb városok levegője, mint a kis településeké, ahol a zöld hulladék égetése és a háztartási fűtés nagymértékben szennyezi a levegőt – mondta Dobi Bálint a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője a zöld hulladékok égetésének visszaszorítása kapcsán megtartott sajtótájékoztatón.
Dobi Bálint elmondta: A zöld hulladékok elégetése jelentősen rontja a levegő minőségét, a káros anyagok pedig a tüdőbe kerülve légúti irritációt, szív és érrendszeri zavarokat okozhatnak. A Földművelésügyi Minisztérium ennek érdekében létre hozta a Fűts okosan! kampányt, aminek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a fűtési szezon kezdetén egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira.
A mostani kezdeményezés ennek a folytatása, melynek célja, hogy az önkormányzatokat a közterületek, közutak folyamatos faápolási, karbantartási munkáinak melléktermékeként egész évben keletkezett zöldhulladékok ágaprító használatával megvalósuló gazdaságos, környezetkímélő módon történő fűtési célú, vagy bizonyos esetekben komposztként történő hasznosítására ösztönözze – hangsúlyozta a főosztályvezető.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.