2016. december 1., csütörtök 18:54

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. december 1., csütörtök (OS) - Bővülhet az Izraelbe és Palesztinába exportált magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek köre és forgalma, élénkülhet a közel-keleti országokkal folyatatott kereskedelmi kapcsolat – foglalta össze külföldi látogatásának eredményét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki az izraeli és a palesztin mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszéléseken túl számos más szakmai egyeztetésen is részt vett.

    Izrael igényes és ígéretes piac, ahol van helye a legmagasabb fogyasztói elvárásoknak is megfelelő magyar termékeknek – fogalmazott a miniszter.

Az élelmiszergazdasági stratégia megvalósításához növelni kell hazánkban az öntözött területek arányát, ezért a legmodernebb öntözéses technológiák megismerése és adaptálása hasznos lehet Magyarország számára. Fazekas Sándor szakmai egyeztetést folytatott a Yatir erdészeti kutatóintézetben is, ahol tájékozódott az Izrael déli, sivatagi területeit érintő erdősítési módszerekről, technológiákról. A magyarországi, illetőleg az izraeli erdőtűz megelőzési és elhárítási rendszerek működésére vonatkozó szakmai ismeretek megosztása mindkét ország számára kiemelt jelentőségű.

Palesztina is érdekelt a bilaterális kapcsolatok, illetve a két ország közötti együttműködés fejlesztésében. A Sufian Sultan mezőgazdasági miniszterrel folytatott kétoldalú tárgyaláson elhangzott, hogy Palesztina az élő húsmarha, kukorica-, gabona-, paradicsom és paprika vetőmag, valamint a napraforgóolaj exportjának bővítésére mutat igényt.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.